2021-03-08 14:08:12• hírek • közlemény

Szatmár megyei RMDSZ: Olyan eseményeknek vagyunk szemtanúi, amelyre az elmúlt 30 év során nem volt példa

"Fél évvel ezelőtt, 2020 szeptemberében a szatmári választópolgárok nagy része úgy döntött, támogatja a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal élére pályázó Pataki Csabát és Kereskényi Gábort. A szavazók a korábbi négy év megvalósításait, és azt az irányvonalat választották, amely az előző mandátum során jellemezte a megyét és a megyeközpontot.

A napokban újabb rendkívül fontos megbízást kapott az RMDSZ: Altfatter Tamást Szatmár megye prefektusává nevezte ki a kormány. Utóbbira nem eredményként, hanem fontos feladatként tekintünk, és biztosak vagyunk abban, hogy az RMDSZ által jelölt kormánybiztos megállja majd a helyét. Altfatter Tamás alprefektusként is komoly szakmai munkát végzett, és biztosak vagyunk abban, hogy ugyanaz a szakmaiság és pártatlanság lesz rá jellemző prefektusként is.


Nem vagyunk egyedül, hiszen mindig arányosságra törekszünk, a Nemzeti Liberális Párt képviselői pedig vállalták azt a programot, amelynek célja a megye és a megyeközpont még rendkívülibb ütemű fejlődése.


Partnerként tekintünk az USR-Plus képviselőire is, úgy is, hogy ajánlatunk ellenére nem kívántak személyesen is szerepet vállalni Szatmárnémeti vezetésében. De bízunk abban, hogy segítenek majd bennünket azokban az ágazatokban, amelyek vezetését országos szinten vállalták. Gondolunk itt az egészségügyre, az európai uniós alapokra és a közúti fejlesztésekre. Reméljük, hogy közösen folytatjuk majd az elkezdett projektjeinket, és közösen tervezzük a jövőbeni megvalósításokat is.


Szeretnénk egy építő jellegű, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést a Szociáldemokrata Párt Szatmár megyei képviselőivel is. De kihangsúlyozzuk azt, hogy 2020 szeptemberében azok a jelöltek nyertek, akik tettekkel bizonyítottak, nem pedig rosszindulatú és félrevezető kampányt folytattak. Közülük sokkal évek óta együtt dolgozunk, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne. De teljes mértékben kizárt az együttműködés olyan egyénekkel, akik etnikai konfliktusokat gerjesztenek, és alpári, a politikában és a közéletben megengedhetetlen stílusban támadják a magyar közösséget és annak vezetőit. Amennyiben ők is párbeszédre törekednek, és amennyiben tisztelik a szatmári szavazókat, az ilyen egyéneket el kell távolítaniuk maguk közül.


Nem tűrűnk el erkölcsi kioktatást egy olyan kétes múltú személytől – aki a mai napig nem tisztázta a múltja kapcsán felmerült vádakat -, aki az az utóbbi három évtized legalacsonyabb szintjére süllyesztette a politikai közbeszédet. Ugyanakkor megjegyeznénk, hogy tevékenysége kapcsán két közmondás jut eszünkbe: a „Tolvaj kiált tolvajt” és a „Nem beszélünk kötélről az akasztott ember mellett”!


Olyan eseményeknek vagyunk szemtanúi, amelyre az elmúlt 30 év során nem volt példa: egy parlamenti képviselő megalapozatlanul vádaskodik, miközben a magyar közösség ellen uszít és acsarkodik. Az RMDSZ teljes mértékben elutasítja ezt, a szatmáriak pedig elvárják a bocsánatkérést" - írja a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a párt Szatmár megyei szervezete.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: